Menu Kapat
  EN

...

İnsanın hayatı anlama ve anlamlandırma sürecinde yaşamı bir yol, kendimi de bir yolcu olarak görüyorum. Zaman içinde ilerlerken, varoluşun gizemlerine tanık olduğum sihirli anlar yaşadım.

İbnül Arabi’nin dediği gibi “evrenin sonsuz varlıkları” olarak, o sonsuzluğu idrak etmenin nasıl bir şey olduğunu anlamak istedim. Bize sunulan yaşamın sınırlarının dışında ve kurtların koruması altında, başka hayatların izlerini sürdüm. Sorgulamalarım, üstünde yaşadığımız dünyaya ve bir parçası olduğumuz evrene olan hayranlığımı arttırdı.

Sanat ise, başka diyarlara açılan bir araç oldu, çoğu zaman yaşamın içinde bir forma, bir yazıya ya da bir renge dönüştü. Anlamlar zenginleşti, değerler değişti.

Mana adını verdiğim kitap, bu sorgulamaların bir izdüşümü olan disiplinlerarası sanat projesinin bir fotoromanıdır.

Klasik resim ve heykel çalışmalarım, dijital resimler ile çeşitlendi. Dijital Gravür adını verdiğim seri, gezegenimizin başka bir gözle yorumlanmasıdır. Yaratıcı düşünme ile hayal gücünü kapsayan bir süreçte düşünmenin dizginleri sezgilere bırakıldığında, her görüntü bir ilham verebilir ve bir çağrışımla yankılanması mümkün olabilir. İşte uydu görüntüleriyle yapılan seyrü-seferler bunu sağladı. Serinin ilk uygulamaları Mezopotamya coğrafyasına ait. Binlerce yıl boyunca uygarlıkları doğuran, büyüten, besleyen ve yine bağrına gömen bu mistik topraklar, yukarıdan bakıldığında adeta ayrı bir diyara geçit sunar. Geçmişe yolculuk yaparcasına beliren karakterler ve onların bugünü!

Bugünlerde ise internetin ilk günlerinde önümüzde beliren olasılık okyanusu karşısında hissettiğimiz heyecanın bir benzerini bugün yapay zekânın sanat uygulamalarında görüyorum. Anlamanın en iyi yolu öğrenmektir ilkesi ile, araştırma konumu bu alanda belirledim ve bir sanat projesi üzerine yoğunlaştım.

İnsanın makro ve mikro ölçekte bir evren olduğu fikrinden hareketle, içimizdeki evrene, dünyamıza ve galaksilerle dolu evrendeki hücresel halimize bir yolculuğa çıkıyorum. Benzerliklerimizi ve bağlarımızı hayal eden bu proje, uzak ya da yakın bağımızın büyüleyiciliğinin, kalbimizin hiçbir atışına söz geçiremeyen halimizin ve yıldızlı gecelere her bakışımızda içimize dolan o duygunun peşinden gidiyor.

Yarattığımız bir aracın, algımıza ve anlayışımıza nasıl yeni bir boyut kazandırdığına, her şeyin varoluşuna yeni tanımlar getiren anlamın sonsuz olasılığında yeni yerler keşfetmemize olanaklar açan ve genleşen bilincimize sanatsal bir bakış. Yolculuk devam ediyor…

Eğitim

2022-devam ediyor, Ankara Türkiye, Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Ana Sanat Dalı, Sanatta Yeterlik

2015-2020 VV. İtalya, Accademia di Belle Arti FIDIA, Görsel Sanatlar, Resim Yüksek Lisans

1993-1997 İzmir, Türkiye, 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Resim Lisans

Sergiler

2021 Kıbrıs Modern Sanatlar Müzesi, Alaşiya Görsel Sanatlar Yarışması 1.lik Ödülü, “Alaşiya Kadın ve Erki” adlı heykel çalışması, Ankara, Türkiye

2020 Mezuniyet Sergisi, Türkiye’de yaşayan Santiler Fresk resimler, ViboValentia, Italya

2018 San Giovanni in Fiore Abbey Bazilikası, Tarihsel Olaylar, Duvar Resimleri, Cosenza, İtalya

Verdiği Dersler

2008-09 İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü, 1-3. Sınıf Dijital Tasarım dersleri

Katıldığı Kurslar

2019-2020 Roma’da Associazione Byzarticon “Klasik Bizans İkona” tekniği kursu

Faaliyetler

2015-2019 İtalya Kültür Varlıkları Koruma Müdürlüğü, Calabria Üniversitesi Yer Bilimleri Kültür Varlıkları, Antik Taş Eserler Müze Sergisi, Replika eser üretimi, antik eser, obje restorasyon projeleri

2001-2007 İdeapolist Dijital Medya Hizmetleri, kurucu ve yönetici